Kto nie lubi szybkich, prostych i smacznych deserów? A jeśli, przy okazji, są niskokaloryczne, to chyba najlepiej. Deser chia na mleku kokosowym czy jogurcie greckim świetnie wpisuje się w ten schemat. A dodatki można dobrać wedle uznania. U mnie malinowo, plus odrobina orzechów i startej gorzekiej czoko.

Niebo!

Kto się skusi?

DESER CHIA
Składniki
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 4 łyżki nasion chia
  • 200 g jogurtu
  • erytrytol wedle uznania
Instrukcje
  1. Nasiona połącz z mlekiem kokosowym, jogurtem i erytrytolem. Odstaw do lodówki na około 1h.

  2. Przygotuj mus malinowy - połącz mrożone maliny z 2 łyżkami nasion chia i erytrytolem do smaku.

  3. Na dno naczynia wyłóż malinowy dżem chia, na niego masę kokosową chia.