SERNICZKI KOKOSOWE Z TRUSKAWKAMI
Porcje: 3 sztuki
Składniki
  • 3x160 g wegańskiego jogurtu kokosowego
  • 3-4 łyżeczki erytrytolu (lub jeśli lubisz na słodko, dodaj więcej)
  • 15 g żelatyny
  • 1 opakowanie galaretki truskawkowej
  • kilka truskawek
Instrukcje
  1. Jogurty umieść w naczyniu.
  2. Żelatynę rozpuść w przegotowanej, gorącej wodzie (1/3 szklanki wody) Ostudź lekko, dodaj do masy jogurtowej i wymieszaj. Dodaj erytrytol, ponownie wymieszaj.

  3. Wyłóż masę do szklanek i wstaw do lodówki do stężenia na około 1h.

  4. Przygotuj galaretkę i owoce. Owoce ułóż na wierzchu masy jogurtowej i zalej galaretką.

  5. Ponownie wstaw do lodówki do stężenia.

    Smacznego!