TIRAMISU (BEZ JAJEK)
Porcje: 3
Składniki
  • 250 ml zaparzonej kawy
  • 4 łyżki erytrytolu
  • 500 g mascarpone (schłodzonego)
  • 150 g podłużnych biszkoptów
  • kakao
Instrukcje
  1. Przygotuj kawę. Odstaw do ostudzenia.
  2. Mascarpone ubij lub wymieszaj z erytrytolem na puszystą masę, około 5 minut.

  3. Na dno pucharka wyłóż warstwę kremu.

  4. Biszkopty namocz w kawie i ułóż na kremie. Posyp lekko kakao.

  5. Następnie ułóż kolejną warstwę kremu i biszkoptów.

  6. Wstaw do lodówki na około 3 godziny do schłodzenia lub przygotuj deser dzień wcześniej.

  7. Udekoruj biszkoptami i kakao. Możesz podawać z owocami.