LEKKA SAŁATKA WIELKANOCNA ZE SMAŻONYM JAJKIEM

Porcje: 2
Składniki
JAJKA
  • 4 jajka
  • 1/2 awokado
  • 4 garście rukoli
  • owoce granatu
  • pestki dyni, słonecznika
  • kilka łyżek mleka
  • kilka łyżek bułki tartej
  • olej rzepakowy do smażenia
FARSZ
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 łyżka serka śmietankowego
  • 1 łyżka majonezu
Instrukcje
JAJKA
  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, przekrój na pół. Zamocz w mleku, a następnie w bułce tartej. Smaż z obu stron na rozgrzanej patelni na oleju rzepakowym – jest najlepszy do smażenia. Pamiętaj, że na oleju smażymy tylko raz!


  2. Awokado obierz, pokrój w plasterki.

  3. Na talerzu ułóż rukolę, jajka, awokado. Posyp całość pestkami dyni, słonecznikiem i owocami granatu.

FARSZ
  1. Połącz tuńczyka z serkiem i majonezem. Dopraw pieprzem.

  2. Farsz układaj na wierzchu usmażonych jajek.