PIECZONY ŁOSOŚ Z SALSĄ Z AWOKADO I MANGO
Składniki
  • 300 g łososia
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 2 łyżki oleju
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
  • 1 mango
  • 1 awokado
Instrukcje
  1. Przygotuj marynatę. Wymieszaj składniki i dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.
  2. Łososia ułóż na blaszce i wysmaruj z wierzchu marynatą. Piecz około 15 minut w rozgrzanym piekarniku.

  3. Mango i awokado obierz, pokrój w kostkę, dodaj sok z 1/2 limonki, oraz posiekany szczypiorek. Wymieszaj.

  4. Łososia wyjmij z piekarnika. Podawaj z salsą z mango i awokado, mixem kasz.

  5. Do ryby możesz też przygotować sos.

  6. Smacznego!