MUFFINY Z MALINAMI I BIAŁĄ CZEKOLADĄ
Porcje: 12
Składniki
  • 260 g mąki orkiszowej jasnej
  • 150 g erytrytolu
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mleka
  • 1/4 szklanki oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 125 g mrożonych malin
  • 100 g białej czekolady
Instrukcje
  1. W jednym naczyniu połącz mąkę, erytrytol i proszek do pieczenia. Wymieszaj.

    W drugim naczyniu połącz jajko, olej i mleko. Wymieszaj.

  2. Dodaj suche składniki do mokrych, wymieszaj. Dodaj pokruszone mrożone maliny i pokrojoną białą czekoladę.

  3. Przełóż masę do foremek.

  4. Wstaw do nagrzanego piekarnika, temp 190 stopni, około 30-40 minut.

  5. Smacznego!