5 from 1 vote
CIASTKA BROWNIE
Porcje: 15 sztuk
Składniki
  • 60 g masła
  • 200 g czekolady gorzkiej
  • 2 jajka
  • 140 g erytrytolu
  • 80 g mąki orkiszowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Instrukcje
  1. Do garnka włóż masło, by je roztopić. Dodaj 150 g połamanej na kosteczki czekolady i mieszając roztop ją.
  2. Włącz piekarnik, temperatura 180 stopni.


  3. Jajka i erytrytol ubijaj około 5 minut na puszystą masę.

    Dodaj do nich masę czekoladową i wymieszaj na jednolitą masę. Wsyp mąkę i proszek do pieczenia i ponownie wymieszaj.


  4. Dodaj resztę czekolady (50 g) pokrojonej w kosteczkę. Wymieszaj i wstaw na 10 minut do zamrażarki.


  5. Formuj ciastka w dłoniach lub za pomocą łyżki i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 10 minut.


  6. Smacznego!