NUGGETSY Z TOFU z sosem jogurtowo-ziołowym. Jeśli lubisz tofu, albo szukasz nowych inspiracji kulinarnych, nie boisz się poznawać nowych smaków i eksperymentować w kuchni, ten przepis jest dla Ciebie 🙂

Nuggetsy dzięki panierce z płatkami owsianymi wychodzą delikatnie chrupiące. Możesz je doprawić tak, jak lubisz i podawać z sosem lub hummusem.
Nuggetsy smażę na rozgrzanym oleju rzepakowym Kujawski z pierwszego tłoczenia, który powstaje z nasion rzepaku o najwyższej jakości. Kujawski bardzo dokładnie sprawdza swoich dostawców. Olej ten jest naturalnym źródłem kwasów omega 3, a także witamin E+K. Idealnie nadaje się do smażenia.
Koniecznie spróbuj.

NUGGETSY Z TOFU
Składniki
  • 2 kostki tofu naturalnego (2 x 180g)
  • 1 szklanka ulionu warzywnego
  • 1/2 szklanki mąki owsianej
  • Sól, pieprz
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej
  • 2 łyżeczki papryki wędzonej
  • 4 łyżeczki siemienia lnianego
  • 4 łyżeczki płatków owsianych / kukurydzianych
  • olej Kujawski z pierwszego tłoczenia do smażenia
Instrukcje
  1. Tofu pokrój na paski, umieść w misce i zalej bulionem. Odstaw na około 20 minut. Posyp tofu solą, pieprzem, paprykami.
  2. Mąkę wymieszaj z płatkami owsianymi, siemieniem lnianym.

  3. Paski tofu maczaj w mące i smaż na rozgrzanym oleju rzepakowym Kujawskim z

    pierwszego tłoczenia z obu stron.

  4. Smacznego!


Author

Write A Comment