Dziś na moim talerzu wiosennie: bułki z pożywną sałatką Salatino, która jest pełnowartościowym posiłkiem (skład pokazuję na story). Jest tak jak lubię: pysznie, szybko i zdrowo.

Zajrzyj na mój INSTAGRAM – TETIISHERI
Znajdziesz tam mnóstwo kulinarnych inspiracji, a w relacjach zobaczysz jak przygotowuję dania.

Zapraszam na INSTAGRAMOWE story po codzienną dawkę inspiracji – trochę 🌊🌊, przepisy krok po kroku + koszyki zakupowe & backstage #secretproject & more 📽️🧑‍🍳

1 kostka twarogu (250g)
✔2 jajka
✔6 łyżek mąki ryżowej lub orkiszowej jasnej
✔6-8 łyżek otrębów owsianych lub innych
✔zioła prowansalskie
✔1 łyżeczka proszku do pieczenia

ale można też dodać:
✔płatki owsiane
✔siemię lniane
✔słonecznik
✔szczyptę soli himalajskiej
✔paprykę słodką
✔sezam biały i czarny

Wszystkie składniki wymieszaj. Uformuj w zwilżonych wodą dłoniach bułki.
Posyp wierzch sezamem. Ułóż bułki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego piekarnika na ok.30min, 180 stopni ❤
Smacznego!

BUŁKI TWAROGOWE
Porcje: 4 sztuki
Składniki
  • 1 kostka twarogu (250g)
  • 2 jajka
  • 6 łyżek mąki ryżowej lub orkiszowej jasnej
  • 6-8 łyżek otrębów owsianych lub innych
  • zioła prowansalskie
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Instrukcje
  1. Wszystkie składniki wymieszaj. Uformuj w zwilżonych wodą dłoniach bułki.
  2. Posyp wierzch sezamem. Ułóż bułki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  3. Wstaw do nagrzanego piekarnika na ok.30min, 180 stopni ❤                    Smacznego!

 

Author

Write A Comment