Styczeń to miesiąc zimowy rozpoczynający nowy rok. Wiele osób uznaje ten miesiąc za świetną okazję do „postanowień noworocznych”. Może warto wśród nich znaleźć miejsce na inwestycję w zdrowie? Styczeń może nam się wydawać miesiącem, w którym jest niewiele świeżych owoców i warzyw. A jednak jest ich całkiem sporo.

WARZYWA

Korzeniowe – buraki, seler, ziemniaki, marchew, pietruszka, rzodkiew

Cebulowe – por i cebula

Kapustne – kapusta biała, czerwona, pekińska, kalarepa, brukselka, jarmuż

OWOCE

jabłko i gruszka

 

Lista sezonowych przepisów z aktywnymi linkami do bloga lub instagrama.

CIASTO MARCHEWKOWE

JEDNOPORCJOWE CIASTO MARCHEWKOWE

PLACKI MARCHEWKOWE

TARTA Z POREM – wkrótce

FRITTATA z batatami i jarmużem

FRITTATA

TORTILLA ziemniaczana

 

Author

Write A Comment