Bomba kaloryczna? Absolutnie nie! To legalny FIT TORCIK i to od niego zaczęło się moje eksperymentowanie w kuchni i zabawa fotografią kulinarną.
Zapraszam Cię na mojego INSTAGRAMA – TETIISHERI. Znajdziesz tam mnóstwo pysznych przepisów, a w relacjach zobaczysz jak przygotowuję dania.

 

Smacznego!

FIT TORT OMLETOWY
Składniki
MINI OMLECIKI
  • 3 białka
  • 3 żółtka
  • 3 łyżki mąki ryżowej
  • 1 łyżeczka substancji słodzącej np. erytrytol
  • 2 łyżeczki cynamonu
KREM CZEKOLADOWY
  • 200 g jogurtu greckiego
  • kakao wedle uznania
Instrukcje
  1. Białka ubij na sztywno. Dodaj pozostałe składniki i delikatnie miksuj. Masę wylej na rozgrzaną patelnię i smaż na oleju kokosowym mini omleciki (ok.5 sztuk) z obu stron.
  2. W naczyniu wymieszaj składniki na krem czekoladowy.
  3. Mini omleciki przekładaj kremem - pierwszy omlet posmaruj niezbyt grubą warstwą kremu, nałóż na niego drugi omlet, posmaruj kremem, czynność powtarzaj. Za pomocą noża posmaruj brzegi tortu. Udekoruj owocami.

  4. Torcik wstaw do lodówki na około godzinę. Torcik zbija się w lodówce.