
Prosty, kilkuskładnikowy chlebek z ziarnami. Potrzebujesz 10 minut, żeby wymieszać składniki. Przelać masę do formy, a resztę zrobi za Ciebie piekarnik :))
Zapraszam Cię na mojego INSTAGRAMA – TETIISHERI. Znajdziesz tam mnóstwo pysznych przepisów, a w relacjach zobaczysz jak przygotowuję dania.

CHLEBEK BEZGLUTENOWY Z ZIARNAMI
Składniki
- 100 g mąki migdałowej
- 50 g siemienia lnianego
- 25 g sezamu
- 25 g słonecznika
- 50 g pestek dyni
- garść żurawiny
- 1 kostka (250g) twarogu
- 4 jajka
- opcjonalnie sól, pieprz, zioła
Instrukcje
-
Suche składniki wymieszaj.
-
Dodaj twaróg i jajka. Zmiksuj lub wymieszaj.
-
Masę przełóż do formy. Piecz około 40-45min w temperaturze 180 stopni.