Prosty, kilkuskładnikowy chlebek z ziarnami. Potrzebujesz 10 minut, żeby wymieszać składniki. Przelać masę do formy, a resztę zrobi za Ciebie piekarnik :))

Zapraszam Cię na mojego INSTAGRAMA – TETIISHERI. Znajdziesz tam mnóstwo pysznych przepisów, a w relacjach zobaczysz jak przygotowuję dania.

CHLEBEK BEZGLUTENOWY Z ZIARNAMI
Składniki
  • 100 g mąki migdałowej
  • 50 g siemienia lnianego
  • 25 g sezamu
  • 25 g słonecznika
  • 50 g pestek dyni
  • garść żurawiny
  • 1 kostka (250g) twarogu
  • 4 jajka
  • opcjonalnie sól, pieprz, zioła
Instrukcje
  1. Suche składniki wymieszaj.

  2. Dodaj twaróg i jajka. Zmiksuj lub wymieszaj.

  3. Masę przełóż do formy. Piecz około 40-45min w temperaturze 180 stopni.