Chodziło za mna juz dawno temu, ale jakoś zawsze mi było nie po drodze. W końcu się przełamałam i okazało się, że wcale nie ma dużo pracy przy tym cieście. Wpisuję je na listę moich ulubionych, tym bardziej, że synkowi też zasmakowało.

 

CIASTO MARCHEWKOWE
Składniki
  • 3-6 marchewek
  • 1 banan
  • 3 jajka
  • 250 g mąki (u mnie owsiana i ryżowa)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • sok z 1 cytryny
Instrukcje
  1. Marchewkę zetrzyj na tarce. Dodaj rozgniecionego widelcem banana.

  2. Dodaj jajka, sok z cytryny, wymieszaj masę.

  3. Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj, przelej do formy.

  4. Piecz w nagrzanym piekarniki do suchego patyczka, około 1h, w temperaturze 180 stopni.

Author

11 komentarzy

  1. Pink Lipstick Reply

    Lubię bardzo ciasto marchewkowe, ale banana do niego nigdy nie dodawałam 🙂 spróbuje 🙂

Write A Comment