Omlet to chyba najczęściej występująca opcja na moim śniadaniowym stole. Po błyskawicznej jajecznicy jest moim kolejnym numerem jeden. Ostatnio coraz częściej pojawia się w wersji zapiekanej z owocami. Przygotowany dzień wcześniej ląduje w moim lunchboxie, a ja nie martwię się rano o śniadanie do pracy. Przepis jest bardzo prosty, wykonanie nieskomlikowane, a omlet smakuje jak ciasto.

Drukuj
OMLET ZAPIEKANY
Czas przygotowania
5 mins
Czas gotowania
25 mins
Czas całkowity
30 mins
 

Pyszne, zdrowe śniadanie. Jak ciasto. Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Składniki
  • 3 białka
  • 2 żółtka
  • 3 łyżki mąki np. ryżowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • cynamon, ksylitol wedle uznania
Instrukcje
  1. Białka ubij na sztywno.

  2. Dodaj pozostałe skłądniki i delikatnie wymieszaj łyżką.

  3. Masę przelej do formy.

  4. Na wierzchu masy możesz ułożyć owoce (np. banana, maliny, borówki)

  5. Wstaw do rozgrzanego piekarnika.

  6. Piecz 25 minut w 180 stopniach.

Author

2 komentarze

Write A Comment